Nihat Hatipoğlu'na Cevap

Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU'na Cevaplar

Enbiya süresi 92-93 Ayetleri

kuran-i-kerim

Şeytandan Allah’a sığınırım.

“Gerçekten, sizin bu ümmetiniz tek bir ümmettir. Ben de sizin Rabbinizim, öyleyse Bana ibadet ediniz.” “Onlar, işlerini kendi aralarında parça parça dağıttılar” ihtilafa düştüler diyor Allah, “(dinlerinde bölünmeler yaptılar); hepsi Bize döneceklerdir.” Ve intikam alacağım diyor Allah. Adam da diyor ‘rahmet rahmet’ diyor. Allah fitnedir diyor, bölünmek beladır diyor. O da ‘yok rahmet’ diyor. “Allah’ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın.” (Ali İmran Suresi, 103) Nerede burada ihtilaf. Birbirine mi düşün diyor Allah bilakis. Hepiniz Allah’ın ipine sarılın topluca. “Dağılıp ayrılmayın.” İhtilafa düşmeyin diyor Allah. “Allah’a ve Resûlü’ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin” ihtilafa düşmeyin “çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider.”

“Allah’a ve Resûlü’ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin” itilafa düşmeyin, “çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider.” Şu anda da öyle oldu, Müslümanların gücü gitti ve yılgınlaştılar. “Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir.”

“Fitne kalmayıncaya ve dinin hepsi Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın” diyor Allah, Müslümanlara. “Fitne kalmayıncaya kadar” ne demek fitne? İslam’a zıt hiçbir şey kalmayıncaya kadar, “ve dinin hepsi Allah’ın oluncaya kadar” din, bütün dünyada uygulanıncaya kadar İslam, mücadele edin diyor. Adamlar ne yapıyor? “İhtilaf rahmettir” diyor. Allah, dinin bütün dünyaya hakim olmasını istiyor. Burada ihtilaftan bahsediyor adamlar. “Şayet vazgeçecek olurlarsa, şüphesiz Allah, yaptıklarını görendir.”

“Ve haklarına tecavüz edildiği zaman, birlik olup karşı koyanlardır” diyor birlik, “bütün İslam alemi birleşsin” diyor Allah. Bir yerde mesela Suriye’de “Müslümanlar’a zarar geldiğinde bütün İslam alemi birleşip birlik olup karşı koysunlar” diyor, Şura Suresi, 39’da, ihtilaf etsinler demiyor.

Saf Suresi, 4-“Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.” Nasılmış Müslüman? İhtilaf bir yana, betonarme bina gibi diyor. Kenetlenmiş bina gibi, o kadar iç içe. Mesela köprü oluyor, kenetlenmiş bütün taşlar birbirinin üzerine oturmuş, bir tane taşı çekemiyorsun. Osmanlı köprüleri eski Peygamber Efendimiz (s.a.v) zamanında da öyleydi, taş köprüler vardır, kenetlenmiştir birbirine. Bir taşı çekersen, bütün köprü çöker. “Birbirinizden hiç ayrılmadan, tek bir taş bile çıkmadan, kenetlenmiş olarak mücadele edin” diyor Allah. “Ayrılmayın, ihtilaf etmeyin” diyor.

2013-10-11 01:51:27

October 27, 2013 - Posted by | Uncategorized | , , , , ,

No comments yet.

De ki;